Årets viktigste undersøkelse er sendt ut

I går sendte vi ut spørreundersøkelsen som skal være med på å danne grunnlaget for driftsmodellen prosjektet skal sende ut på høring.

Undersøkelsen ble sendt ut til alle landets folkebibliotek og fylkesbibliotek. Har ikke ditt bibliotek fått den sier du? Vel, da kan du ta kontakt med oss via skjemaet i bunnen av denne nettsiden, så skal vi ordne det.

Med undersøkelsen er målet å få tegnet et bilde av det norske biblioteklandskapet, hva gjelder digitale innholdstjenester. Hvem tilbyr hva? Markedsføres dette? Hvor mye tid bruker hvert enkelt bibliotek på anskaffelse og drift, osv.

Fristen for å svare er fredag 14. mai og prosjektgruppa krysser fingrene for at purring kan begrenses til et minimum. Det første døgnet kom det svar fra rundt 20% av landets folkebibliotek og 50% av landets fylkesbibliotek.

Når får vi resultatet av undersøkelsen?

Når fristen har gått ut begynner prosjektgruppa å gå gjennom alle besvarelsene. Noen av dere må vi kanskje kontakte for å få klarhet i tallene andre må vi kanskje purre for å få et svar… sånn er det jo bare.

Planen er uansett å bruke god tid på bearbeiding av tallene, slik at du må kanskje smøre deg med noe tålmodighet før vi kommer ut med fasiten på norske folkebiblioteks forhold til digitale innholdstjenester.

Vi lover uansett å publisere svaret her på prosjektbloggen. Abonner på nyhetsbrevet eller RSS-feeden for å holde deg oppdatert, du finner disse nesten nederst på forsiden av prosjektbloggen.